Zsírpárnáink leépítésének ütemét elsősorban étrendünk milyensége és fizikai aktivitásunk szintje határozza meg. Van azonban jó néhány olyan egyéb meghatározó faktor, amire talán nem is gondolnál, de befolyásolják diétád sikerességét. Íme öt olyan dolog, amit tehetsz egy zsírmentesebb fizikum érdekében!

 

Ne habzsolj!

 

A Nagoya Egyetem kutatói az étkezés sebességének és az inzulinrezisztenciának kapcsolatát vizsgálták. A vizsgálat eredményei szerint a gyors étkezés fokozott inzulinrezisztenciával járt együtt, mind a férfiak, mind a nők körében, ami fokozott éhségérzettel, zsírraktározással és hosszú távon 2-es típusú diabétesszel fenyeget!

 

Rágózz!

 

Az Appetite című szaklapban publikált kutatás során a rágózás hatását vizsgálták az éhségérzetre és az édességek iránti vágyra. A vizsgálat eredményei szerint az étkezések közötti rágózás jelentős mértékben csökkentette az étkezések során elfogyasztott tápanyagmennyiséget, és csökkentette az édes ízek iránti éhségérzetet.

 

Aludj!

 

Az American Journal of Epidemiology című szaklapban publikált felmérés adatai szerint azon vizsgált alanyok, akik hat óránál kevesebbet aludtak 75%-kal nagyobb eséllyel lettek elhízottak, mint azok minimum 9 órát aludtak. A szakemberek becslései szerint, minden a minimális hat órát meghaladóan alvással töltött óra 25 %-kal csökkentheti  az elhízás kockázatát!

 

Igyál!

 

Egy a klinikai vizsgálat során azt találták, hogy fél liter víz elfogyasztása közel 30%-kal növelte az elégetett kalóriák mennyiségét, azaz fokozta az anyagcsere szintjét mely több mint egy órán át emelkedett volt! A teljes termogén válasz mintegy 24 kcal volt. A hatás oka a kb. 20-22 C fokos víz felmelegítéséhez szükséges többlet energiában rejlik. A vízfogyasztás napi 1.5 literrel történő növelésével így a számok nyelvére lefordítva évi közel 3 és fél kilóval lehetünk karcsúbbak.

 

Nevess!

 

Japán kutatók azt találták, hogy azon alanyok vércukorszintje, akik egy 500 kalóriás étkezést egy szórakoztató kabaré közben fogyasztottak el alacsonyabb volt a kontroll időpontokban, mint azon alanyoké, akik egy unalmas, lehangoló műsort néztek. Azaz a kabaré, bármily meglepő, de gyakorlatilag csökkentette az adott étkezés glikémiás indexét!

Forrás:Sportika

A bejegyzés trackback címe:

https://pronutrition.blog.hu/api/trackback/id/tr52599949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása